Min David i Baywatch!

Måste bara skriva av mig. Igår såg jag Baywatch, den nya filmen från 2017 som baseras på serien från 90-talet. Vilken flashback man fick! Jag satt ju bänkad när serien gick och min favorit då var ju självklart David Hasselhoff, jag var smått kär i honom faktiskt. Till mitt försvar så var jag bara 14 år. Vem hade inte en liten crush på honom? Jag till och med drömde en gång att jag blev räddad av honom. Vad som hände mer i drömmen kan jag inte berätta. Det är barnförbjudet.

I den nya filmen (som inte är barnförbjuden) spelas Mitch Buchannon av Dwayne Johnson, som är känd från bl.a. Fast & Furious. Jag vet inte vad man ska säga om hans rollprestation men den var väl ok. Men det är Hasselhof som är Mitch, åtminstone i min värld. Ingen kan ju fylla upp den rollen som han. Och David Hasselhof var faktiskt med i filmen på ett hörn, ingen stor roll men han var ändå med. Måste faktiskt erkänna att det kittlade till lite i magen när jag såg honom. Det var som om tiden hade stått still, lika elegant och muskulös som innan. När han hade en tv-show i Sverige var jag faktiskt där en gång. Och jag fick hans autograf. Så den har jag tatuerat in på min arm. Så galen är jag!

Men en grej i filmen noterade jag särskilt och det var produktplaceringen. Vissa av ”the bad guys” hade fina exklusiva klockor på sig som de fått som muta av den ”mest onda” i filmen. Jag noterade att det var märket Tag Heuer som de hade. Schysta och snygga klockor är det minsann. När jag googlat runt lite hittar jag andra som sett detta också. Så uppenbar var denna produktplacering. Vad Tag Heuer betalat för att få sina klockor med i denna film vet jag inte men det måste var mycket. Jag läser också att de varit sponsorer för de olympiska spelen så pengar lär de ha gott om.

Om David Hasselhof har en sån klocka måste de ju vara bra. Och då ska jag skaffa en med!

Min husdröm är ruskigt nära

Min husdröm är ruskigt nära

Hus i Afrika

Ända sedan the sims kom ut har jag drömt om att bygga hus. När jag var liten så kunde jag sitta framför datorn i timmar och välja tapeter, golv och fönster. Det är mycket med the sims som jag önskar var verklighet än idag – till exempel pengafusket som gjorde att man fick oändligt med pengar så att man inte begränsades vid sitt husbygge.

I lite äldre ålder slogs jag av verkligheten – livet är inte alls som i datorspelet. Min husdröm kändes väldigt långt borta och jag insåg att ett hus inte byggs på några timmar. Inte heller har jag en obegränsad budget. Men så berättade en vän för mig om www.Anebyhusgruppen.se som omfattar tre hustillverkare som tillverkar sina hus i Smålands idylliska skog. Drömmen om att bygga hus kröp genast lite närmare och sedan dess har jag inte kunnat släppa tanken.

Husen från Anebyhusgruppen är inte bara svensktillverkade, de bygger dessutom hus som min plånbok klarar av. Man behöver helt enkelt inte vara läkare, bankman eller egen företagare för att ha råd att bygga hus. Det är klart att det inte är som i sims-världen där man bara kan välja och vraka utan begränsningar, men det finns helt klart utrymme för valmöjligheter även ekonomiskt.

Så jag har faktiskt börjat tittat på tomter nu och bokat in ett möte med Anebyhus och det ska bli så spännande att börja det här projektet. Jag har ju gått på husvisningar i över ett år snart, men inte fått någon feeling. Om jag bygger mitt eget hus så vet jag att det kommer bli ett hus jag aldrig vill flytta ifrån eller tröttna på. Det här ska bli så spännande!

På jakt efter ett projektverktyg

Det är lätt att fastna i något slags evigt papperssamhälle. Eller pappersskrivbord, kanske jag ska skriva. Jag har sedan en tid tillbaka jobbat hemifrån, och att samla alla kunders arbete i en arbetsbok är inte helt enkelt. Jag har därför sedan några veckor tillbaka aktivt letat efter ett bra projektverktyg. Jag tycks ha hittat ett nu, även om det är inriktat på byggbranschen och hantverkare. Nu jobbar jag ju förvisso även lite som snickare, så det kanske inte är helt långsökt för mig att använda mig av ett projektverktyg som faktiskt har anpassats helt för den branschen.

En av de största fördelarna med att använda sig av ett projektverktyg är den förbättrade strukturen. Det jag saknar annars är möjligheten att kunna samla kunder i ett register och att sedan skapa olika projekt på varje kund. Det är inte helt sällan som jag faktiskt återvänder till gamla kunder. Det är naturligtvis en förmån och något att vara tacksam för, det betyder ändå att jag har gjort ett bra jobb första gången. Problemet dyker däremot upp när allting sköts i en anteckningsbok, det brukar gå bra under första projektet, men sedan kommer det nya kunder emellan och plötsligt är alla kunder utspridda på flera olika ställen i boken (och andra böcker).

Jag har därför letat efter ett projektverktyg som hjälper mig att hålla koll på enskilda projekt, både inom bygg och allt annat jag gör. Förutom just möjligheten att skapa unika projekt, vill jag också kunna skicka offerter och fakturera från samma verktyg. Går det dessutom att koppla till bokföringsprogram så blir jag ännu gladare. Som sagt, det som känns bäst just nu är det som kommer från bygglet.com, och jag har bett om att få en demo, så förhoppningsvis kommer det fungera så bra att jag inom kort faktiskt blir kund hos dem.

Vilken kaffebryggare ska du välja?

Vilken kaffebryggare ska du välja?

Den huvudsakliga och självklara uppgiften som en kaffemaskin har är att producera kaffe till brukaren. Vi svenskar dricker mest kaffe i världen om vi bortser från våra kära och kaffe-tokiga grannar i öst. Med så många koppar i veckan kan man tänka sig att kraven höjs, både på smak, variation och snabbhet. Därför finns det en uppsjö av olika typer att välja mellan när du ska välja kaffemaskin.

Kaffebryggaren

Den klassiska kaffebryggaren är den kaffemaskin som de flesta hemmen i Sverige haft under de senaste årtiondena. Detta är den kaffemaskin som de flesta skaffar när de flyttar hemifrån och den enklaste varianten av kaffemaskiner. Vatten i kaffekokaren, kaffepulver i filtret och kaffebryggaren sköter resten. Enklare kan det inte bli, och enligt viss inte godare heller. Med bra kaffebryggare går det också fort att göra kaffe till en större mängd gäster, vilket får ses som en positiv aspekt för den som gillar sällskap.

Espressomaskin

Är du en kaffedrickare som kräver variation och valmöjligheter så är kaffebryggaren ingenting för dig utan du borde titta mer på en espressomaskin. Denna kaffemaskin kan ge dig espresso, cappucino och latte utöver vanligt svart kaffe. Espressomaskinen är dock inte bäst på att ta emot ett stort antal kaffesugna besökare på en gång då den kan vara långsam på att göra alla till lags under tillräckligt kort tid. För dig som väntar gäster ofta är kanske detta fel val av kaffemaskin.

Kapselmaskin

Den senaste av alla kaffemaskiner att nå marknaden är kapselmaskinen. Här finns också stor valfrihet, ännu större än med espressomaskinen. Du väljer en kapsel och stoppar in den i maskinen som sedan producerar kaffet. Smidigt kanske det låter? Det tycker vissa, medan andra tycker att det är ett oerhört slöseri av plast och papper. Samtidigt är varje kopp relativt dyr, speciellt om man jämför med kaffebryggaren. Detta är den kaffemaskin som passar dig som vill ha stor variation, inte drar dig för lite högre kostnad per kopp.

Drömmen om att bygga nytt hus

Drömmen om att bygga nytt hus

En av de drömmar som jag haft sedan jag var ett litet barn är att få bygga mitt eget hus. Ett fritidshus, ett drömhus. Ja liksom att få precis allting som jag önskar mig av mitt egna hus. Varje spik ska vara spikad exakt som jag vill ha det. Varje rum ska vara arkitektritat precis enligt mina instruktioner.

Det är verkligen en stor dröm, ja det är nog faktiskt min största dröm till och med. Kanske kan den bli sann en vacker dag, kanske blir den det inte. Man får vara realistisk. Oavsett så är det inte olagligt att drömma.

Jag brukar, när jag får tid över, åka och titta på visningshus. Dels för att få drömma lite men också för att få en klar blick över vad som krävs när man bygger hus och så vidare. För om det en dag blir aktuellt så vill jag vara väl förberedd. Den dagen ska jag veta EXAKT vad som krävs och vad jag behöver veta.

Ibland åker jag ut till Arlandastad, där Nybygget ligger. En samlingsplats för majoriteten av alla hustillverkare, där de kan visa upp sina visningshus på en och samma plats. Där kan man lätt strosa runt några timmar. Ibland dyker det såklart upp nya visningshus, och det är extra spännande såklart. Man bli så otroligt inspirerad till att bygga nytt hus. Det kan vara såklart vara på gott och ont att vilja bygga hus, framförallt om man inte har råd.

Men man får helt enkelt försöka motstå frestelsen att bygga nytt hus utan att ha råd. Ibland kan det vara svårt, jag vill bara springa till banken och ansöka om ett lån direkt. Men hittills har jag lyckats stå emot viljan att bygga hus, men man vet aldrig hur länge det går.

Nej nu kan jag inte skriva mer, jag ska till Nybygget och titta om de har byggt upp några nya visningshus. På återseende. Kram.

Är du som jag och vill jobba hemifrån?

Är du som jag och vill jobba hemifrån?

jobba hemifrånHade det inte varit trevligt att vakna på morgonen, äta frukost och sedan gå till jobbet utan att faktiskt lämna lägenheten? Låter som en dröm va? För många är just att kunna jobba hemifrån en dröm. Och det är faktiskt inte så svårt som det kanske låter att hitta ett jobb där du får jobba hemifrån. Det är faktiskt inte alls svårt. Man skulle nästan kunna säga att det är lätt.

Känner du till företaget Alpnaering? Det är inte alla som gör. Det är ett företag som främst säljer kryddor och hudvårdsprodukter online. Men de vill också ha återförsäljare av sina produkter. Och det är där du kommer in i bilden. För utan några större bekymmer kan du, precis som jag, bli återförsäljare och jobba hemifrån.

Du behöver ingen utbildning, erfarenhet eller ekonomiska resurser, det är bara att köra igång och sälja. När du börjar sälja så får du också lära dig mer om kost, hälsa och hudvård på de olika konferenser som Alpnaering arrangerar på olika platser i landet med jämna mellanrum. Och då hoppas jag att vi ses där?

Det här är verkligen något för dig som vill styra upp dina egna arbetsdagar, disponera din egen tid och helt enkelt jobba hemifrån. Hur mycket du vill jobba och hur mycket pengar du vill tjäna är helt upp till dig. Men jag kan garantera att om du bara vill, så kan det bli lönsamt.

Dessutom är det väldigt roligt. Jag trivs verkligen med att jobba hemifrån som återförsäljare. Det ger mig den frihet i vardagen som jag saknat när jag varit anställd på en arbetsplats. När jag får jobba hemifrån känner jag ett helt annat lugn och inte samma stress och press. För mig är det perfekt och jag tycker verkligen du ska prova på, om du nu gärna vill jobba hemifrån. Ansök redan idag!

Dörrskyltar öppnar för nyfikenhet

Dörrskyltar öppnar för nyfikenhet

dörrskyltarSkyltar hjälper oss i vardagen på ett sätt vi tar för givet, så gäller även för dörrskyltar. Det är liksom själva anledningen till att de finns där. De ger oss information som vi behöver för stunden. När vi läser dörrskyltar så gör vi det med anledningen att vi undrar vad som är på andra sidan dörren. När vi läser på skyltar längs vägen vi kör på så gör vi det för att vi undrar när vår destination kommer och hur långt kvar det är. När vi läser på läser informationen på skylten vid parkeringsplatsen så gör vi det för att få reda på om vi måste betala för att parkera vid den tiden och det datumen som är för stunden. Ingenting av detta hade vi kunnat veta om inte skyltarna fanns där, oavsett om vi talar om dörrskyltar eller parkeringsskyltar.

Det finns också skyltar som varnar oss för saker. Dessa kallas för varningsskyltar. Man kan tänka sig att dörrskyltar varnar oss från att gå in i fel rum, men det är ju bara en bidragande faktor dess uppgift. Varningsskyltar har ingen annan uppgift än att varna oss för någon specifik fara. Det kan vara att djur korsar vägen eller att det är halt på vägen. Det kan vara en arbetsplats där man ska ha hjälp på sig. Men sedan finns det skyltar som varnar för biologisk fara. Dessa skyltar sticker ut ur mängden med sitt utseende som är format just för uppseendeväckande anledningar. Med sina gula och svarta färger fångar de vår uppmärksamhet.

Skyltar får mycket skäll. Många tycker illa om skyltar, att de tar för mycket plats i vår värld och ger onödig information. Men så är inte fallet egentligen och det vill den här lilla texten klargöra. Skyltar, i alla dess former och stilar, är nyttiga för oss och hjälper oss i vardagen. Dörrskyltar till vägskyltar och varningsskyltar. Tack för att ni finns.

Reklamprodukter kan göra mirakel

Det finns många olika sätt marknadsföra och föra sitt företag synligt för omvärlden, att använda sig av reklamprodukter är ett sådant. Reklam är spännande. Många säger sig veta vad som är bra reklam och hur man lyckas med sin reklam, men samtidigt har studier visat att människor i allmänhet inte alls förstår sig på vad som är fungerande och bra reklam. Det har faktiskt visat sig att ofta är det tvärtom vad många tror. Kan det vara så att den reklam du tycker är dålig på tv och som du funderar över verkligen kan fungera är den bästa? Det är mycket möjligt!

Reklamprodukter är dock inte riktigt samma sak som reklam på tv. Dåliga reklamprodukter kan inte vara lyckat. Trasiga grejer vill ingen ha. Men frågan är om dåliga reklamprodukter är sämre än inga reklamprodukter alls? Är all reklam bra reklam? Detta är en svår fråga och det finns nog inga absoluta svar på den. Oavsett hur bra eller dåliga era reklamprodukter är så kommer de att väcka intresse hos folk. Människor kommer att se dem och de kommer att tänka på ert företag. Det lägger sig i det undermedvetna. Här argumenterar vissa för att det inte spelar så stor roll huruvida de i början tänker gott eller dåliga om företaget, bara det tänker på företaget. I det undermedvetna kommer de att minnas företagets namn, och bli påminda av er vid andra tillfällen, men kopplingen till något dålig kommer att vara försvunnet. Andra menar att det inte alls fungerar på detta sätt. Att dåliga reklamprodukter ger dålig reklam, vilket kan få en negativ effekt hos företaget. Människor tar den dåliga kvaliteten på de reklamprodukter företaget använder sig av och applicerar den på företagets egna produkter. Detta är ju inte någonting man önskar!

Enklast är nog att försöka hitta återförsäljare av reklamprodukter som har bra kvalitet i sina produkter. Det kan inte bli allt för fel då!

Maloja

Jag sprang häromveckan på ett märke när det gäller kläder som jag bara älskade. Maloja som det heter gör kläder för friluftsliv och skidåkning. Även om det inte är det absolut största och mest kända märket så fastnade jag ändå för kläderna. Framförallt gillar jag den här damjackan, Maloja Latifa, som är uppbyggd av tre lagers GoreTex, vilket gör att den definitivt håller tätt och inte släpper igenom någon fukt. Förutom att vara gräsligt snygg har jackan från Maloja också ett antal riktigt bra egenskaper, bland annat dragsko i midjan vilket förhindrar att snö tränger upp på överkroppen. Utöver detta kommer jackan också med en massa smarta fickor, både invändigt och utvändigt.

Märket Maloja är för mig helt okänt sedan tidigare. Däremot har jag förstått att det är populärt bland många skidåkare och friluftsmänniskor som älskar att gå på topptur och att fjällvandra, inte minst i Alperna där märket härstammar från. Även om Maloja låter skandinaviskt så är namnet taget från ett område i Schweiz som består av två dalgångar som skiljs åt av bergspasset Maloja. Bland de mest kända orterna i området finns St. Moritz, som för alpina skidåkare är välkänt, inte bara för sina världscuptävlingar, utan också för sin fantastiska skidåkning.

Tips på presenter inför Alla hjärtans dag!

HjärtaPå lördag är det alla hjärtans dag! Visst, det är väl egentligen en dag som bara finns för att vi ska köpa mer presenter till varandra, men varför inte? Jag tycker det är bra att den dagen finns och jag älskar verkligen allt som har med alla hjärtans dag att göra!

Så därför tänkte jag bjuda på några tips på vad just du ska köpa till din partner inför lördagen! Själv har jag mina presenter klara, men det här är lite som jag har köpt, både till alla hjärtans dag och andra högtider genom åren, som har varit mycket uppskattat!

Den fräscha presenten

En trevligt present till ett bra pris är att köpa någon form av hudvårdsprodukt. En sådan present som man behöver och som ändå kan bli lite rolig om man köper något som mottagaren annars inte bruka använda. Det kanske vore ett perfekt läge att till exempel testa på en produkt från Dermalogica? Ett riktigt bra märke som jag kan rekommendera, både att köpa till vardags eller att ge bort som present på lördag!

Klassikern som alltid fungerar

Den mest givna presenten är så klart ett fint smycke. Det kanske känns klassiskt och lite “gjort” men ett smycke är alltid fint och uppskattat! Hos Klockor och Smycken kan du hitta fina smycken till din partner, till exempel Thomas Sabo. Jag skulle till exempel inte ha något emot ett par nya örhängen på lördag! 🙂

Funktionellt i kylan

Bara för att solen skiner i dag betyder inte det att våren är här, jag lovar det kommer komma mer kyla snart 😉 Så att köpa en riktigt snygg mössa som skyddar mot kylan i februari och mars är en bra present! Jag gillar Manky, en webshop som bara säljer mössor. Där finns massor av snygga mössor att välja mellan, så om du letar efter en present i en ganska liten prisklass tycker jag att du ska satsa på en mössa från Manky!

Exklusivt och uppskattat

En klassisk present som jag alltid tycker fungerar är en klocka. Hos Mywatch finns det fina och ganska exklusiva klockor, i egentligen alla prisklasser. Du kan hitta en riktigt bra klocka för bara några tusenlappar, men för den med mycket pengar på fickan finns det klockor för flera hundratusen kronor! Så mycket har jag dock aldrig köpt en present för 🙂 Hos Mywatch finns dessutom klockor för både damer och herrar, så du kan hitta något bra där oavsett partner!

Till de två hjärtana

Alla hjärtans dag är årets stora kärleksdag och därför tycker vi att man också kan visa kärlek till sina barn och barnbarn. Och vad tycker barnen om mer än att klä ut sig till bovar, poliser eller prinsessor? Det är helt enkelt alltid en succé att köpa maskeraddräkter eller kläder till de små liven som de kan fly den “trista” verkligheten en kort stund i. Ett tips är att kolla in alla utklädnader som Fantasikompaniet har i sitt stora och breda utbud. Själv har jag spanat in en spindelmannen-dräkt till sonen.

Lyxigt och underbart

På tal om dyra presenter så du kan ju alltid köpa ett spabad! Nej, kanske inte, men varför inte något tillbehör till badet om du redan har ett sådant? Vi har till exempel ett spabad från uteplatsen.se hemma 0ch det ska vi givetvis använda på lördag och då kan det vara trevligt att lyxa till det med något härligt nytt tillbehör. Mer av en present till oss båda och inte bara till partnern!

Kakaoinspirerad provning

Samla tjejgänget eller jobbet för en chokladprovning i Stockholm med Chocobean. Där får ni prova mängder av olika goda chokladsmaker och får utan tvekan en oförglömlig upplevelse och trevlig kväll. Sedan kan man så klart köpa med sig några paket av den chokladen som man gillade allra bäst. Det här rekommenderas för livsnjutare som kanske inte kommer iväg så ofta och behöver en paus i vardagen.

Har ni några andra tips på bra presenter och bra ställen att köpa från? Kommentera gärna! 🙂