På jakt efter ett projektverktyg

Det är lätt att fastna i något slags evigt papperssamhälle. Eller pappersskrivbord, kanske jag ska skriva. Jag har sedan en tid tillbaka jobbat hemifrån, och att samla alla kunders arbete i en arbetsbok är inte helt enkelt. Jag har därför sedan några veckor tillbaka aktivt letat efter ett bra projektverktyg. Jag tycks ha hittat ett nu, även om det är inriktat på byggbranschen och hantverkare. Nu jobbar jag ju förvisso även lite som snickare, så det kanske inte är helt långsökt för mig att använda mig av ett projektverktyg som faktiskt har anpassats helt för den branschen.

En av de största fördelarna med att använda sig av ett projektverktyg är den förbättrade strukturen. Det jag saknar annars är möjligheten att kunna samla kunder i ett register och att sedan skapa olika projekt på varje kund. Det är inte helt sällan som jag faktiskt återvänder till gamla kunder. Det är naturligtvis en förmån och något att vara tacksam för, det betyder ändå att jag har gjort ett bra jobb första gången. Problemet dyker däremot upp när allting sköts i en anteckningsbok, det brukar gå bra under första projektet, men sedan kommer det nya kunder emellan och plötsligt är alla kunder utspridda på flera olika ställen i boken (och andra böcker).

Jag har därför letat efter ett projektverktyg som hjälper mig att hålla koll på enskilda projekt, både inom bygg och allt annat jag gör. Förutom just möjligheten att skapa unika projekt, vill jag också kunna skicka offerter och fakturera från samma verktyg. Går det dessutom att koppla till bokföringsprogram så blir jag ännu gladare. Som sagt, det som känns bäst just nu är det som kommer från bygglet.com, och jag har bett om att få en demo, så förhoppningsvis kommer det fungera så bra att jag inom kort faktiskt blir kund hos dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *