Vilken kaffebryggare ska du välja?

Den huvudsakliga och självklara uppgiften som en kaffemaskin har är att producera kaffe till brukaren. Vi svenskar dricker mest kaffe i världen om vi bortser från våra kära och kaffe-tokiga grannar i öst. Med så många koppar i veckan kan man tänka sig att kraven höjs, både på smak, variation och snabbhet. Därför finns det en uppsjö av olika typer att välja mellan när du ska välja kaffemaskin.

Kaffebryggaren

Den klassiska kaffebryggaren är den kaffemaskin som de flesta hemmen i Sverige haft under de senaste årtiondena. Detta är den kaffemaskin som de flesta skaffar när de flyttar hemifrån och den enklaste varianten av kaffemaskiner. Vatten i kaffekokaren, kaffepulver i filtret och kaffebryggaren sköter resten. Enklare kan det inte bli, och enligt viss inte godare heller. Med bra kaffebryggare går det också fort att göra kaffe till en större mängd gäster, vilket får ses som en positiv aspekt för den som gillar sällskap.

Espressomaskin

Är du en kaffedrickare som kräver variation och valmöjligheter så är kaffebryggaren ingenting för dig utan du borde titta mer på en espressomaskin. Denna kaffemaskin kan ge dig espresso, cappucino och latte utöver vanligt svart kaffe. Espressomaskinen är dock inte bäst på att ta emot ett stort antal kaffesugna besökare på en gång då den kan vara långsam på att göra alla till lags under tillräckligt kort tid. För dig som väntar gäster ofta är kanske detta fel val av kaffemaskin.

Kapselmaskin

Den senaste av alla kaffemaskiner att nå marknaden är kapselmaskinen. Här finns också stor valfrihet, ännu större än med espressomaskinen. Du väljer en kapsel och stoppar in den i maskinen som sedan producerar kaffet. Smidigt kanske det låter? Det tycker vissa, medan andra tycker att det är ett oerhört slöseri av plast och papper. Samtidigt är varje kopp relativt dyr, speciellt om man jämför med kaffebryggaren. Detta är den kaffemaskin som passar dig som vill ha stor variation, inte drar dig för lite högre kostnad per kopp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *