Drömmen om att bygga nytt hus

En av de drömmar som jag haft sedan jag var ett litet barn är att få bygga mitt eget hus. Ett fritidshus, ett drömhus. Ja liksom att få precis allting som jag önskar mig av mitt egna hus. Varje spik ska vara spikad exakt som jag vill ha det. Varje rum ska vara arkitektritat precis enligt mina instruktioner.

Det är verkligen en stor dröm, ja det är nog faktiskt min största dröm till och med. Kanske kan den bli sann en vacker dag, kanske blir den det inte. Man får vara realistisk. Oavsett så är det inte olagligt att drömma.

Jag brukar, när jag får tid över, åka och titta på visningshus. Dels för att få drömma lite men också för att få en klar blick över vad som krävs när man bygger hus och så vidare. För om det en dag blir aktuellt så vill jag vara väl förberedd. Den dagen ska jag veta EXAKT vad som krävs och vad jag behöver veta.

Ibland åker jag ut till Arlandastad, där Nybygget ligger. En samlingsplats för majoriteten av alla hustillverkare, där de kan visa upp sina visningshus på en och samma plats. Där kan man lätt strosa runt några timmar. Ibland dyker det såklart upp nya visningshus, och det är extra spännande såklart. Man bli så otroligt inspirerad till att bygga nytt hus. Det kan vara såklart vara på gott och ont att vilja bygga hus, framförallt om man inte har råd.

Men man får helt enkelt försöka motstå frestelsen att bygga nytt hus utan att ha råd. Ibland kan det vara svårt, jag vill bara springa till banken och ansöka om ett lån direkt. Men hittills har jag lyckats stå emot viljan att bygga hus, men man vet aldrig hur länge det går.

Nej nu kan jag inte skriva mer, jag ska till Nybygget och titta om de har byggt upp några nya visningshus. På återseende. Kram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *