Maloja

Jag sprang häromveckan på ett märke när det gäller kläder som jag bara älskade. Maloja som det heter gör kläder för friluftsliv och skidåkning. Även om det inte är det absolut största och mest kända märket så fastnade jag ändå för kläderna. Framförallt gillar jag den här damjackan, Maloja Latifa, som är uppbyggd av tre lagers GoreTex, vilket gör att den definitivt håller tätt och inte släpper igenom någon fukt. Förutom att vara gräsligt snygg har jackan från Maloja också ett antal riktigt bra egenskaper, bland annat dragsko i midjan vilket förhindrar att snö tränger upp på överkroppen. Utöver detta kommer jackan också med en massa smarta fickor, både invändigt och utvändigt.

Märket Maloja är för mig helt okänt sedan tidigare. Däremot har jag förstått att det är populärt bland många skidåkare och friluftsmänniskor som älskar att gå på topptur och att fjällvandra, inte minst i Alperna där märket härstammar från. Även om Maloja låter skandinaviskt så är namnet taget från ett område i Schweiz som består av två dalgångar som skiljs åt av bergspasset Maloja. Bland de mest kända orterna i området finns St. Moritz, som för alpina skidåkare är välkänt, inte bara för sina världscuptävlingar, utan också för sin fantastiska skidåkning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *