Den ultimata lösgodisblandningen

Lösgodis

Det där med att välja lösgodis från en hel vägg av sötsaker och blanda i en påse som man själv bestämmer helt över tycker jag är väldigt härligt och roligt, och framförallt något som får mig att minnas barndomen. Lösgodis är för många lika med lördagsgodis, så även för mig.

Men vad ska den ultimata lösgodisblandingen bestå av? Jag tycker det ska finnas utrymme för ett så brett spektrum som möjligt. Det ska finnas både hårt och mjukt; sött och surt; gelé och choklad; utan papper och med papper; äta långsamt och äta fort; och så vidare. Det hela handlar ju dock om hur mycket godis du faktiskt ska köpa, men köper jag en påse för lördagen där vi är ett par stycken som ska blanda tycker jag att den ultimata blandningen ser ut ungefär så här:

  • En skopa vaniljfudge
  • En skopa gröna grodor
  • Två skopor lysmelk
  • En skopa Ferrari-bilar
  • En skopa laktrisskallar
  • Två skopor saltlaktris (vilken som helst)
  • En skopa bumlingar
  • En skopa Dumle
  • Två skopor linser eller M&Ms eller liknande
  • En skopa nappar

Kanske har jag glömt något. Jag brukar ofta ta något som jag blir sugen på just i stunden som jag står där. Men gott blir det hur eller hur.

Hur ser din ultimata lösgodisblandning ut?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *